Spirale cu ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 18 Feb 2014 | 5322 vizualizari

 

Mici, dragalase, ciocolatoase si aromate. Asa as descrie aceste spirale care fara nici un dubiu trebuie sa le savurati cu cana de cafea sau cappuccino :). Bine, daca vreti voi cu ceai nu ma supar, dar eu tot la cafea raman.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 200 - 220 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 10-12 linguri nutella
  • Glazura:
  • 4-6 lingurite zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. 

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.

Cu un cutit cu lama subtire si taioasa, taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.

O sa trebuiasca sa repetati procedeul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.

Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.

TIPS-URI

1

Pentru glazura puteti folosi suc de portocala, lamaie sau chiar apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu nuci si portocala